Skärgård

Johan Hoflund

 


Fyr i bastun
Fyr i bastun
Ett av de goda tingen på sommaren. Att efter en varm sommardag gå in i en het bastu!
Landsorts fyr
Landsorts fyr
Öja denna härliga ö, med en av sina stoltheter Landsorts fyr. En annan stolthet är också den underbara krogen i Västerhamn!
Tallen
Tallen
En av alla dessa väderbitna tallar som finns ute bland våra öar. Just denna tall återfinns på Kråmö i närheten av Ejdern (en av Kråmös stugor).
Skev(het)
Skev(het)
Sjöbod, något skev, en varm (het) sommardag.
Lata dagar
Lata dagar
Dessa dagar. Bara existera och känna värmen. Lata, men sköna dagar.
Flata hällar
Flata hällar
Flata, mjuka hällar. Fast vid en närmare kontakt är hällarna rätt så hårda. Det bästa med hällarna är nog att efter en varm sommardag lägga handen mot hällen och känna hur värmen strålar upp från berget. Om man gör detsamma under vår bistra årstid då kan man känna råkylan ända in i märgen…
Vy från granvik
Vy från granvik
Om man placerar sina fötter i Granvik och vänder sitt ansikte mot Vättern går det att beskåda denna tall, växandes på en liten ö. Är det klart väder går det även att skymta Motala på andra sidan av Vättern.
Skepp å haj
Skepp å haj
Vem dödar vem (egentligen)? En liten tankegång angående den stora mäktiga mänskligheten kontra den stora mäktiga naturen.
Pricken
Pricken
Mysingen och solnedgång. För mig innebär Mysingen antingen stiltje med sol eller dimma, eller kuling då oftast med regn. Mysingen känner inte till ordet lagom.
Sten och vass
Sten och vass
Några stenar omgärdade av vass vid vattenbrynet.
Fri som en fågel
Fri som en fågel
Det finns vissa spår. Cykeln som är lutad mot väggen. Dörren till boden är upplåst. Kan någon ha hämtat lite användbara ting som t.ex. flytväst, åror kanske något mjukt att sitta på. Tampen på bryggan ligger för själv. Båten är ute. Förhoppningsvis med en lycklig person. Någon som är fri. Fri som en fågel.
Sju stenar
Sju stenar
Här möter ett stilla hav sju stenar.
Prästgrund
Prästgrund
Prästgrund vid inloppet till Oxelösund. Målad en dag i början av december. Började målningen i klart och fint väder. Vädret skiftade till dimma som sedan övergick till regn för att tillslut blev ett ymnigt snöfall. Resultatet blev detta.
Röd strand
Röd strand
Makten är underbar när man målar. Det är helt upp till en själv att välja vilka färger man vill. Nu ville jag göra en röd strand och gjorde därför stranden röd.

Skärgård / Archipelago

Målningar / Paintings